Beginners tip!

Thanit Im-on
Muay Thai-beginnersgids: Van het vinden van de juiste trainer tot je eerste training

Muay Thai is een uitdagende vechtsport die veel discipline en toewijding vereist. Als je net begint, kan het overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen en hoe je de juiste trainer en sportschool kunt vinden. Maar maak je geen zorgen! In deze blogpost hebben we een stapsgewijs plan opgesteld om je te helpen bij het starten van je Muay Thai-reis, van het vinden van de juiste trainer tot je eerste training. Laten we aan de slag gaan!

Stap 1: Onderzoek en informatie verzamelen

Begin met het verzamelen van informatie over Muay Thai en begrijp de basisprincipes van deze vechtsport. Leer over de technieken, filosofie en cultuur van Muay Thai. Door jezelf vertrouwd te maken met de basisbegrippen, kun je beter bepalen of Muay Thai iets is wat je wilt proberen.

Stap 2: Zoek naar lokale sportscholen

Ga op zoek naar lokale sportscholen of vechtsportscholen die Muay Thai aanbieden. Gebruik online zoekmachines en -gidsen om een lijst met potentiële sportscholen te maken. Let op de ervaringen van de trainers. Lees beoordelingen en recensies van andere deelnemers.

Stap 3: Bezoek de sportscholen en observeer

Plan een bezoek aan de sportscholen op je lijst. Meld je aan voor een proefles door via de website aan te melden, berichtje te sturen of even te bellen.Vraag of je aan een proefles mee mag doen om te kijken of de training en de stijl van de trainer jou past, of je een goed gevoel aan overhoudt.

Veel sportscholen bieden proeflessen of introductiecursussen aan voor beginners. Maak gebruik van deze mogelijkheid om zelf de sfeer en de lesmethoden te ervaren. Dit geeft je een beter idee of de sportschool en de trainer bij je passen en of je je comfortabel voelt in de omgeving.

De omgang of cultuur tussen de leden binnen de sportschool is ook belangrijk is het gemoedelijk of merk je gespannen sfeer op.? Let op de vriendelijkheid en professionaliteit van het personeel. 

Stap 5: Praat met de trainers

Maak tijd om met de trainers te praten en vragen te stellen over hun ervaring, trainingstechnieken en lesmethoden. Vraag naar hun (wedstrijd)ervaring om hun geloofwaardigheid te beoordelen. Een goede trainer zou open en bereid moeten zijn om je vragen te beantwoorden en je te helpen begrijpen wat je kunt verwachten.

Stap 6: Beslissing en inschrijving

Na het bezoeken van verschillende sportscholen en het observeren van trainingen, maak je de keuze voor de sportschool en trainer die het beste bij je passen. Schrijf je in voor lessen en volg de instructies van de sportschool om je lidmaatschap te voltooien.

Stap 7: Voorbereiding op je eerste training

Bereid je voor op je eerste Muay Thai-training. Zorg ervoor dat je geschikte kleding en uitrusting hebt, zoals een gebitsbeschermer, kruisbeschermers, bokshandschoenen, bandages en scheenbeschermers. Lees de richtlijnen en instructies van de sportschool om te weten wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden.

Stap 8: Start je eerste training

Het is tijd om je eerste Kickboks- of Muay Thai-training te beginnen! Wees enthousiast, open-minded en bereid om te leren. Volg de aanwijzingen van je trainer, respecteer je mede-leerlingen en geniet van de training. Onthoud dat je aan het begin staat van een geweldige reis en dat vooruitgang geleidelijk komt met consistentie en toewijding.

Conclusie:

Het starten met Muay Thai of kickboksen kan een spannende stap zijn in je vechtsportreis. Met een goed gepland stappenplan kun je de juiste trainer en sportschool vinden en jezelf voorbereiden op een succesvolle start. Onderzoek, bezoek sportscholen, observeer trainingen, praat met trainers en maak gebruik van proeflessen om weloverwogen beslissingen te nemen. Geniet van je eerste training en wees klaar voor de opwindende reis die voor je ligt in de wereld van Muay Thai & kickboksen.