Beginners tip! | Materialen

Thanit Im-on
Wat heb ik allemaal nodig voor Muay Thai & Kickbokslessen: Alles wat je nodig hebt voor een geweldige start

Inleiding

Muay Thai en kickboksen zijn geweldige vechtsporten die niet alleen je lichaam versterken, maar ook je geest scherpen. Als je van plan bent om mee te doen aan deze opwindende en uitdagende lessen, ben je waarschijnlijk benieuwd naar welke uitrusting je nodig hebt. Geen zorgen, bij onze sportschool hebben we je gedekt! In deze blog zullen we je alles vertellen over wat je nodig hebt voor de training. Bij je eerste proefles stellen we de essentiële leenspullen ter beschikking, maar zodra je je aanmeldt, zijn er enkele persoonlijke items die je moet hebben om veilig, hygiënisch en comfortabel te trainen.

1. Proefles: Leenspullen klaar voor gebruik

We begrijpen dat je misschien nog niet meteen alle benodigde spullen hebt als je net begint. Geen probleem! Bij je eerste proefles hebben we leenspullen beschikbaar, zodat je meteen aan de slag kunt. We willen dat je de training volledig ervaart zonder je zorgen te maken over het kopen van alle spullen voordat je hebt besloten of Muay Thai of kickboksen iets voor jou is.

2. Persoonlijke uitrusting na aanmelding

Zodra je hebt besloten om lid te worden van onze sportschool en regelmatig deel te nemen aan de lessen, zijn er enkele spullen die je zelf moet aanschaffen. Deze uitrusting is van cruciaal belang om jezelf en anderen te beschermen tijdens de training.

  • Bokshandschoenen: Bokshandschoenen zijn een absolute must-have. Ze beschermen niet alleen je handen tijdens het stoten, maar bieden ook demping voor je tegenstander. Kies bokshandschoenen die passen bij je lichaamsgewicht en trainingsdoelen.
  • Scheenbeschermers: Scheenbeschermers zijn essentieel om je schenen te beschermen tegen impact tijdens trappen en blokken. Ze verminderen het risico op blessures en laten je met vertrouwen sparren.
  • Gebitbeschermer: Bescherm je tanden en kaak tijdens het sparren met een goed passende gebitbeschermer. Dit voorkomt letsel aan je mond en is een cruciaal onderdeel van je veiligheidsuitrusting.
  • Tok (voor mannen): Een tok, of kruisbeschermer, biedt bescherming aan de gevoelige delen van het mannelijke lichaam. Het is van essentieel belang om jezelf te beschermen tijdens intensieve trainingen en sparren. Door een tok te dragen voel jij je ook veiliger en meer op je gemak tijdens de training.
  • Bandages: Bandages, ook wel hand wraps genoemd, zijn een extra beschermingslaag voor je handen en polsen onder je bokshandschoenen. Ze bieden ondersteuning en stabiliteit aan je polsen en voorkomen dat je knokkels teveel wordt belast tijdens de trainingen. Het gebruik van bandages kan helpen bij het verminderen van blessures en het aanleren van betere stoottechniek. 
  • Hoofdbeschermer (voor jeugdleden): Voor jeugdleden tot 18 jaar is het dragen van een hoofdbeschermer verplicht als we gaan sparren. Dit helpt om het risico op hoofdletsel te verminderen en zorgt voor een veilige trainingsomgeving.

Optioneel:

Hier zijn de optionele uitrusting, die je kunt overwegen om je aan te schaffen:

Enkelkousen: Enkelkousen bieden compressie en ondersteuning aan je enkels. Ze zijn vooral nuttig als je gevoelig bent voor enkelblessures of als je extra stabiliteit nodig hebt tijdens draaiende en zijwaartse bewegingen. Enkelkousen kunnen helpen bij het voorkomen van verstuikingen en verzwikkingen tijdens het bewegen en trappen.

Elleboogbeschermers: Elleboogbeschermers zijn handig als je van plan bent om elleboogtechnieken te oefenen of als je betrokken bent bij sparring en clinchwerk. Ze beschermen niet alleen je eigen ellebogen, maar ook biedt het bescherming aan  je trainingspartners tijdens tijdens de training. Elleboogbeschermers kunnen het risico op elleboogblessures verminderen en zorgen voor een veiligere situatie van je trainingspartner.

3. Comfortabele sportkleding en uitrusting

Naast de beschermende uitrusting moet je ook zorgen voor comfortabele sportkleding en schoenen. Kies kleding die je bewegingsvrijheid niet beperkt en schoenen die geschikt zijn voor indoor sportactiviteiten.

4. Waterfles en handdoek

Tijdens de training zul je veel zweten, dus het is essentieel om gehydrateerd te blijven. Neem een waterfles mee naar de training en een handdoek is altijd handig om jezelf af te vegen tijdens rustmomenten.

Conclusie

Muay Thai en kickboksen zijn fantastische vechtsporten die je fysieke en mentale kracht vergroten. Voor een geweldige start in onze sportschool heb je bij je eerste proefles toegang tot leenspullen. Zodra je je aanmeldt, moet je zelf zorgen voor bokshandschoenen, scheenbeschermers, gebitbeschermer, tok (voor mannen) en voor jeugdleden een hoofdbeschermer. Deze beschermende uitrusting is essentieel om jezelf en anderen te beschermen tijdens de training. Zorg ook voor comfortabele sportkleding, schoenen en een waterfles om optimaal van je training te kunnen genieten. Wij heten je van harte welkom in onze Muay-thai Gym en kijken ernaar uit om samen met jou een geweldige vechtsportreis te beginnen!