Huisregels Muay-Thai Gym Enschede

Algemene regels

Respecteer elkaar

In onze trainingsfaciliteit is respect een essentiële huisregel. Het maakt niet uit welk niveau of welke ervaring je hebt, we erkennen en respecteren elkaars aanwezigheid. Dit creëert een atmosfeer waarin iedereen zich gewaardeerd voelt. Toon respect voor je mede-trainingspartners, trainers en het personeel van de gym. Behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden, zowel tijdens de training als daarbuiten.

Volg de instructies op

Luister aandachtig naar de instructies van de trainers en volg deze nauwkeurig op. Dit zorgt voor een veilige en effectieve trainingservaring voor iedereen.

Gedisciplineerd gedrag

Discipline is een essentiële waarde binnen Muay-Thai. We verwachten van alle leden dat ze zich gedisciplineerd gedragen tijdens trainingen en in de gym. Dit omvat op tijd komen, aandachtig luisteren naar de instructies van de trainer en het volgen van de gymregels.

Kom op tijd

Kom op tijd voor de trainingssessies, zodat je voldoende tijd hebt om je voor te bereiden en warming-up oefeningen te doen. Dit toont respect voor de trainer en de andere deelnemers.

Draag de juiste uitrusting

Zorg ervoor dat je altijd de juiste uitrusting draagt tijdens de training, zoals bokshandschoenen, scheenbeschermers en een gebitsbeschermer. Dit helpt blessures te voorkomen en zorgt voor een veilige omgeving.

Trainingsmaterialen

Toon respect voor je eigen trainingsmaterialen en die van de gym in onze Muay-Thai Gym, omdat ze cruciaal zijn voor effectieve groei en training. Berg ze na gebruik netjes op in plaats van ze weg te gooien en beschouw ze als waardevolle leermeesters.

Respecteer de fysieke grenzen

De veiligheid van alle leden staat voorop. We vragen iedereen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen veiligheid en die van anderen. Volg de instructies van de trainer op, draag de juiste beschermende uitrusting en respecteer de fysieke grenzen van je trainingspartners.

Houd de gym schoon

Neem verantwoordelijkheid voor het schoonhouden van de gym. Ruim je gebruikte materialen op en zorg ervoor dat de kleedkamers en gemeenschappelijke ruimtes netjes blijven.

Gebruik geen geweld buiten de training

Het gebruik van de geleerde technieken mag alleen worden toegepast tijdens de trainingssessies of in de ring. Buiten de gym is het belangrijk om geweld te vermijden en vreedzaam gedrag te tonen.

Thanit Im-on

Start- en afsluiting training

Binnenkomst

Bij binnenkomst (in de kleedkamer) is het gebruikelijk om elkaar te begroeten door simpelweg hallo of “Sawaddee” te zeggen. Dit vriendelijke gebaar bevordert een positieve sfeer en een gevoel van gemeenschap binnen onze Muay-Thai Gym.

Betreding van de trainingszaal

Bij het betreden van de trainingszaal begroeten we elkaar door de traditionele “wai” uit te voeren. Hierbij plaatsen we onze handpalmen tegen elkaar voor de borst en buigen we licht als teken van respect. Deze handeling symboliseert erkenning van elkaars aanwezigheid en respect voor de trainingsruimte, en het toont onze bereidheid om samen te trainen.

Starten van de training

Bij aanvang van de training voeren we opnieuw de “wai” uit, maar dit keer zeggen we ook “Sawaddee”, wat hallo betekent in het Thais. Hiermee begroeten we elkaar en tonen we wederzijds respect. Deze begroeting herinnert ons eraan dat we samenwerken aan onze persoonlijke groei en ontwikkeling.

Afsluiting van de training

Bij de afsluiting van elke trainingssessie vormen we een rij, waarbij iedereen tegenover de leraar gaat staan. Op dat moment doen we gezamenlijk de traditionele begroeting, waarbij we de “wai” uitvoeren en respect tonen door licht te buigen. Als blijk van dankbaarheid voor onze trainingspartners en leraar, zeggen we gezamenlijk “kob khun krab” in het Thais. Deze bijzondere afsluiting versterkt de band tussen de trainer en alle medestudenten, terwijl we onze oprechte waardering tonen voor de kennis en begeleiding die we hebben ontvangen van zowel de trainer als onze trainingspartners.

Door deze regels van respect te combineren met traditionele begroetingen en dankbaarheid, creëren we een omgeving waarin iedereen zich welkom voelt en gewaardeerd wordt. Het bevordert niet alleen een veilige en respectvolle trainingsomgeving, maar versterkt ook de onderlinge band tussen alle sporters. Samen vormen we een hechte gemeenschap die gedreven wordt door respect, samenwerking en persoonlijke groei.

Thanit Im-on